Harley Benton gitaar

De gitaren van het merk Harley Benton worden steeds bekender. Het is een huismerk van de grote Duitse muziekwinkel Thomann. De gitaren zijn over het algemeen kopiën van de bekende modellen van Fender en Gibson. Het bekijken van deze gitaren is zeker de moeite waard. Ik kocht namelijk zelf een Harley Benton SC-Custom en ben tot op de dag van vandaag verrast over de kwaliteit van de gitaar. De gitaar is goed bespeelbaar en de afwerking is zeker niet slecht.  En dat is wat veel bespelers van een Harley Benton laten horen: goede gitaren voor een schappelijke prijs.

Productie en kwaliteit

De gitaren van Harley Benton worden geproduceerd in Azië. Dat is natuurlijk een breed begrip. Het maakt natuurlijk uit of de productie in China, Japan of Indonesië plaats vindt. Er is veel discussie over de kwaliteit van de gitaren van Harley Benton. En daar valt natuurlijk ook wel het één en ander over te zeggen. De gitaren zijn in ieder geval voordelig. Daarnaast is de populariteit van deze gitaren (en bijbehoren) echt niet alleen gebaseerd op de prijs. De kwaliteit van de instrumenten zorgt er voor dat de schare van fans en spelers steeds groter wordt. Ook de afwerking is meer dan gemiddeld. De iets duurdere modellen misstaan echt niet naast andere bekendere merken. Ook Harley Benton heeft gitaren met mooi fretboard inlays, goede pickups en de halzen zijn goed bespeelbaar.

Modellen en series

Inmiddels zijn veel modellen beschikbaar onder het merk Harley Benton. Er er komen jaarlijks nieuwe modellen bij. Je kan op twee manier door de gitaren navigeren: op basis van het model of op basis van de series.

Elektrische gitaren

Bassen

Akoestische gitaren

Ukuleles

Versterkers

Effecten

Versterkers

Naast instrumenten heeft Harley Benton ook versterkers beschikbaar. Het gaat om zowel transistor- als buizenversterkers. Ook is er gekeken naar de bekende en succesvolle modellen bij andere merken. Harley Benton weet versterkers te bouwen die kwalitatief kunnen concurreren maar een stuk goedkoper zijn.

Effecten

Ook zijn de effecten de moeite waard om te bekijken. Met name de kopie van de Tubescreamer van Ibanez is beter dan je op het eerste gezicht zou denken. Voor een fractie van de prijs heb je alleen echt een goed overdrive-pedaal.

Harley Benton producten

Harley Benton versterkers

Wanneer je een electrische gitaar wilt bespelen heb je een goede versterker nodig. Harley Benton produceert versterkers en cabinets in verschillende soorten en maten. Eigenlijk zijn er versterkers beschikbaar met specificaties voor iedere situatie. Kenmerkend aan de...

Harley Benton zelfbouw kits

Harley Benton zelfbouw kits

Zelf een gitaar bouwen is een bijzonder leuke bezigheid. Met de DIY-kits van Harley Benton is dit ook mogelijk voor de gemiddelde gitarist. Je hoeft met deze kits echt niet een expert te zijn. Het leuke aan het bouwen van een gitaar is dat je echt een bespeelbaar...

Harley Benton SC-Custom

Harley Benton SC-Custom

De gitaren van het merk Harley Benton zijn niet heel bekend. Het is een huismerk van de grote Duitse muziekwinkel Thomann. Toch is het bekijken van deze gitaren de moeite waard. Ik kocht namelijk zelf een Harley Benton SC-Custom en ben tot op de dag van vandaag...