Harley Benton

De gitaren van het merk Harley Benton worden steeds bekender. Het is een huismerk van de grote Duitse muziekwinkel Thomann. De gitaren zijn over het algemeen kopiën van de bekende modellen van Fender en Gibson. Het bekijken van deze gitaren is zeker de moeite waard. Ik kocht namelijk zelf een Harley Benton SC-Custom en ben tot op de dag van vandaag verrast over de kwaliteit van de gitaar. En dat is wat veel bespeler van een Harley Benton laten horen: goede gitaren voor een schappelijke prijs.

Productie en kwaliteit

De gitaren van Harley Benton worden geproduceerd in Azië. Dat is natuurlijk een breed begrip. Het maakt natuurlijk uit of de productie in China, Japan of Indonesië plaats vindt. Er is veel discussie over de kwaliteit van de gitaren van Harley Benton. En daar valt natuurlijk ook wel het één en ander over te zeggen. De gitaren zijn in ieder geval voordelig. Daarnaast is de populariteit van deze gitaren (en bijbehoren) echt niet alleen gebaseerd op de prijs. De kwaliteit van de instrumenten zorgt er voor dat de schare van fans en spelers steeds groter wordt.

Modellen en series

Inmiddels zijn veel modellen beschikbaar onder het merk Harley Benton. Je kan op twee manier door de gitaren navigeren: op basis van het model of op basis van de series.

Elektrische gitaren

Bassen

Akoestische gitaren

Ukuleles

Versterkers

Effecten

Versterkers

Harley Benton heeft zowel transistor- als buizenversterkers op de markt gebracht.

 

Effecten

Ook zijn de effecten de moeite waard om te bekijken. Met name de kopie van de Tubescreamer van Ibanez is beter dan je op het eerste gezicht zou denken. Voor een fractie van de prijs heb je alleen echt een goed overdrive-pedaal.

Harley Benton producten

Harley Benton zelfbouw kits

Harley Benton zelfbouw kits

Zelf een gitaar bouwen is een bijzonder leuke bezigheid. Met de DIY-kits van Harley Benton is dit ook mogelijk voor de gemiddelde gitarist. Je hoeft met deze kits echt niet een expert te zijn. Het leuke aan het bouwen van een gitaar is dat je echt een bespeelbaar...

Harley Benton SC-Custom

Harley Benton SC-Custom

De gitaren van het merk Harley Benton zijn niet heel bekend. Het is een huismerk van de grote Duitse muziekwinkel Thomann. Toch is het bekijken van deze gitaren de moeite waard. Ik kocht namelijk zelf een Harley Benton SC-Custom en ben tot op de dag van vandaag...